Ik maak installaties bestaande uit verschillende werken die een geheel vormen in beeld. Bij het maken van een installatie maak ik een collage met meerdere werken of objecten die vanuit verschillende perspectieven een compositie vormen. Hierin zoek ik de dialoog tussen het materiaal, de toeschouwer en de ruimte.

 

Mijn installaties zijn vaak locatie gebonden. Ik maak daarvoor werk dat is geïnspireerd, gekopieerd of gevonden op locatie. Hiervoor onderzoek ik de ruimte en kijk naar wat een locatie mij vertelt. Naar aanleiding van dit onderzoek maak ik een verhaal dat ik vervolgens vertaal naar beeld.

In de installaties gebruik ik hekenbare materialen en onderwerpen. Door contrasterende materialen samen te brengen kunnen de diverse elementen gezamenlijk een verhaal vertellen.  Ik haal objecten of materialen uit hun oorspronkelijke context, zodat ze op een andere manier kunnen worden waargenomen. Ik onderzoek een materiaal of ruimte, waarna ik ingrijp door veranderingen aan te brengen. Door vervreemding van het alledaagse creëer ik op een subtiele manier een nieuwe omgeving. Hierdoor dwingt het werk indirect tot het leggen van andere verbanden en zet het aan tot nadenken.

 

Met mijn werk wil ik een moment van rust en stilte geven om ruimte te maken voor nieuwe gedachten. Orde en overzicht dragen voor mij bij aan dit gevoel en zijn daarom belangrijk bij het maken van de installaties. Door de zorgvuldig aangebrachte balans tussen de objecten streef ik naar een serene, ingetogen beeldtaal, om zo de toeschouwer uit te nodigen zelf het werk context en diepte te  geven.

EK

© 2023 by EK. All rights reserved.

  • w-facebook
  • w-tbird
  • w-flickr